Tuesday, January 19, 2010

thank god i'm alive =)

this is the 2nd month i'm living in gatal2 condition. i went to tayseer medical centre that i think it is not suitable to be called medical centre at all. (because it didnt look like a medical centre! haha..) the doctor said i have some kind of allergy to the weather here and clothes i wear everyday. so she gave me anti histamine tablets to eat n cream to sapu to my gatal2. unfortunately my condition became more terrible! the gatal2 makin banyak and getting worse! arghhh memang tension bila kena tergaru garu kat kuliah! mula la terfikir doctor ni bertauliah ke x?! fuhhh x pe la maybe dia salah wat conclusion pasal gatal2 kak uda ni. during histology practical i asked my dukturah about my gatal2. she asked me "which clinic you go?" i said "tayseer! why?" she said "dont you dare to go to tayseer again! that medical centre kill people!" perghh lagi la menguatkan instinct yang doctor tu bukan salah wat conclusion about my gatal2 tp maybe she is not a good doctor. (aku berazam nak jadi doctor yang bagus dan cemerlang. haha!)
kak uda biarkan je gatal2 ni, wat bodo je eventhough the gatal2 were so gatal and pedih! 2 hari bertahan and arghhhh! x leh tahan! this must come to an end! fikir punya fikir, x pe la g jela dermatologist yg kawan2 suggested. they said the clinic was so near to the imarah. so i asked kak mad to accompany me. jalan punya jalan kak mad pun kata " haa ni la clinic nye!" "whatt??! mak oii x de rupa clinic langsung! cam tempat lepak minum kopi pakcik2 kat malaysia pun ada! adoyai rasa cam nak patah balik pun ada!" emm x pe la alang2 dah sampai masuk la gak an.
i went to the doctor's room ngan hati yg nervous! masuk2, whoaaa x boleh bla la doctor tu! tgh tgk bola, ada kotak rokok kat sebelah! rambut mcm einstein.. haha! emm cerita punya cerita ngan doctor tu, suddenly dia kata "ok i'm gonna give 2 injections, ok?" arghhh tidaakkk! tidaakk! satu2 nye benda yg paling ingin dielakkan! tapi malangnya kena jugak! demi nak baik, ambik la jugak injections tu. jerit? emm jerit x jerit sgt la. org luar x dgr pun.. kak mad ngan doctor je yg dgr. ngee~~ half an hour gak r rasa mcm ada needle kat upper part of gluteus maximus a.k.a bontot! haha.. emm, i paid 80 pounds for the 2 injections and 1 ubat. harap2 la gatal2 ni baik cepat2. dah x larat nak tanggung dah. huwaaaaa... =( THE END...

p/s : mak, ayah, abang, akak, kak lang, dey. pray for me yaa.. i wish i can show u all the gatal2 but korang pon paham an.. haha! x pe la, i'll email to mak later. =)

1 comment:

  1. semoga cepat sembuh. study leklok. Ma'an Najah :)

    ReplyDelete