Friday, June 17, 2011

Kematian

Di kala saya berjuang utk final exam di Mesir ni, saya serta kwn2 Puteri Wilayah yg ada di Mesir ni dikejutkan dgn berita kematian guru kami Puan Wikiam a/p Eh Pot. Beliau menghembuskan nafas terakhir semasa bertarung utk melahirkan anak kedua. Yang menyedihkan lagi, anak dia pun tak dpt diselamatkan. Mengikut kata akhbar yg publish berita dia, Puan Wikiam mati sbb air ketubannya masuk ke saluran darah & pergi ke paru-paru. Mungkin sbb kegagalan pernafasan la kot dia mati.

Sedih mmg sedih. Teringat lagi masa dia ajar saya Sejarah form 4 di Puteri Wilayah. She was a good teacher. Tapi apakan daya, mmg Allah dah ckp dalam Quran "kullu nafsin zaa ikatulmaut". Setiap yang bernyawa pasti akan mati.

Berita kematian Puan Wikiam mengingatkan saya tentang mati. Dah cukup ke amalan kalau tiba2 saya di jemput Ilahi? Juga mengingatkan saya kpd mak. Puan Wikiam mati sbb nak melahirkan anaknya. Jadi kita sebagai anak yg masih ada mak ni sayangilah dan hargailah mak kita.

Cuma saya tertanya-tanya sampai sekarang. Mcm mana kita nak doakan cikgu kita yg non muslim? Boleh ke tak?

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


    ReplyDelete